Η πολιτική αλλιώς

Η πολιτική αλλιώς

Η πολιτική αλλιώς

Κυριάκος Κυριάκος

//www.kyrkyr.gr/wp-content/uploads/2015/12/61863742_848430548866657_5224078857971171328_o.jpg

Η πολιτική αλλιώς

Λίγα λόγια για μένα…

Ονομάζομαι Κυριάκος Κυριάκος. Γεννήθηκα το Δεκέμβρη του 1978 στην Καρδίτσα αλλά μεγάλωσα στο Βόλο, όπου μετακομίσαμε οικογενειακώς λίγους μήνες μετά την γέννησή μου όταν ο πατέρας μου Σωτήρης, ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Μεγάλωσα σε ένα πολιτικοποιημένο περιβάλλον, πέρασα μερόνυχτα σε κομματικά γραφεία, είδα ανθρώπους να γίνονται οικογένεια, να τραγουδούν παρέα και να ονειρεύονται μαζί! Είδα άλλους να προχωρούν και να εξελίσσονται κι άλλους να μένουν πίσω.

Από μικρός έμαθα να γράφω και να διαβάζω πολιτικά, να διαφωνώ χωρίς να μαλώνω, να πείθω και να πείθομαι με επιχειρήματα. Ψάρεψα με τον Χαρίλαο Φλωράκη στον Παγασητικό και πέρασαν από το πατρικό μου όλες οι ιστορικές μορφές της Αριστεράς.

Λάτρεψα τις εφημερίδες, το διάβασμα, την επικοινωνία χωρίς διακρίσεις με κάθε άνθρωπο, κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σε “ώριμη” πλέον ηλικία προσδιόρισα πολιτικά τον εαυτό μου λίγο πιο μακριά από όλους εκείνους με τους οποίους μεγάλωσα, αλλά και πολύ πιο μακριά από τη Δεξιά.

Το 1997 ήρθα στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με ξεκάθαρο στόχο να γίνω δημοσιογράφος ή να δουλέψω στον ΠΑΟΚ! Τρύπωσα ως «πρακτικάριος» στο πανεπιστήμιο των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» και από εκεί ξεκίνησαν όλα!

Πολύ σύντομα απέκτησα το ψευδώνυμο “ΚυρΚυρ” από την σύντμηση της δημοσιογραφικής μου υπογραφής στα πρώτα μου μονόστηλα. Τον Δεκέμβρη του 1999 μου πρότειναν την αρχισυνταξία του επίσημου περιοδικού του ΠΑΟΚ, πρόταση που αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη αμισθί, συγκεντρώνοντας την αποδοκιμασία όσων πίστευαν πως άφηνα μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη δημοσιογραφία για ένα άλμα στο κενό!

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2004, ανέλαβα Διευθυντής Επικοινωνίας, θέση από την οποία παραιτήθηκα μόλις πριν λίγες εβδομάδες με σκοπό να ξεκινήσω ένα άλλο ταξίδι. Διαφορετικό, αβέβαιο, δύσκολο και συνάμα αρκετά οικείο σε εμένα. Αυτό της πολιτικής. Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννήματα και στις επικείμενες εθνικές εκλογές είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερα από 20 χρόνια ήρθα αντιμέτωπος με λαϊκισμό, τοξικότητα, πιέσεις και καθεστωτικές αντιλήψεις. Προσπάθησα να εκφραστώ με διαφορετική αισθητική, εκπροσώπησα τον ΠΑΟΚ όπως τον ένιωθα, ως πρωταθλητή, έστω κι αν πολλές στιγμές η στέψη φαινόταν μια ουτοπία.

Δεν υπέκυψα σε συμφέροντα, σεβάστηκα τους δημοσιογράφους, τους φιλάθλους, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διοικητικούς παράγοντες του ΠΑΟΚ, αλλά πάντα με το θάρρος της γνώμης και την αντοχή να αναλαμβάνω την ευθύνη. Πολέμησα το παρα-ποδόσφαιρο και τα κυκλώματα που το λυμαίνονταν και πολεμήθηκα από αυτά.

Μετά από 21 χρόνια σκληρής δουλειάς με ένσημα στον ιδιωτικό τομέα για την Επικοινωνία και τα ΜΜΕ, τον Αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ, τους νέους ανθρώπους. Μετά από 21 χρόνια μέσα από δρόμους, τσιμέντα, γρασίδι, αεροπλάνα, καθημερινή πάλη με τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και τον ίδιο μου τον εαυτό ήρθε η ώρα να γίνω χρήσιμος αλλού. Εκεί που η παρέμβασή μου, οι προσπάθειές μου, οι κόποι μου θα έχουν σημασία για μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων. Εκεί που διαμορφώνονται οι συνθήκες ζωής. Εκεί όπου επικοινωνούνται οι ανάγκες της κοινωνίας και αναζητούνται οι λύσεις για τα προβλήματα. Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Η πολιτική αλλιώς

Η πολιτική αλλιώς