Στην Ειδική Μονάδα Διαλογής των ΕΛΤΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριάκος.

Ο κ. Κυριάκος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και συνομίλησε μαζί τους, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν από τον πρόεδρο του Σωματείου Ταχυδρόμων Γιάννη Βαβίτσα, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Σαββουλίδη και το Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Δημήτρη Αμανατίδη. “Τα ΕΛΤΑ πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να ενσωματώσουν επιτέλους τις Ταχυμεταφορές, να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια για την Καθολική Υπηρεσία, να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, πάντα υπό αναπτυξιακή τροχιά, ως κορωνίδα των δημόσιων υπηρεσιών. Μακριά από τις λογικές συρρίκνωσης και περικοπής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή την ιδιωτικοποίηση σε όφελος του ανταγωνισμού που κρύβει η νεοφιλελεύθερη ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας” σχολίασε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου,  Χρήστο Τζελέπη και Λάζαρο Λαζούλα, αντίστοιχα αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ενημέρωσαν τον κ. Κυριάκο για τα προβλήματα του “Ιπποκρατείου” με σημαντικότερα εκείνα της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, την υποχρηματοδότηση της Υγείας, την έλλειψη υλικών απαραίτητων για την πραγματοποίηση χειρουργείων κ.α.

“Η δωρεάν Δημόσια Υγεία και η ενίσχυσή της είναι απαραίτητο να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της κάθε κυβέρνησης. Τα προβλήματα νοσηλευτών και γιατρών είναι πολλά. Την ώρα που διαθέτουμε υψηλής ποιότητας και εκπαίδευσης γιατρούς και νοσηλευτές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι οι αντίστοιχες. Προτεραιότητά μας στο ΚΙΝΑΛ είναι η ενίσχυση, ο εκσυγχρονισμός, η ανασύνταξη και η στρατηγική αναδιάρθρωση του χώρου της Υγείας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκος.

Στη συνέχεια ο κ. Κυριάκος συνόδευσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα στην αυτοψία που πραγματοποίησε στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και μετά βρέθηκε στον ΟΑΣΘ σε συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη με το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού.