Στην απόφασή του να απαντήσει θετικά στην τιμητική, όπως την χαρακτήρισε πρόταση της Φώφης Γεννήματα να είναι υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους σήμερα ο Κυριάκος Κυριάκος.

Όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης: “Μου έγινε μια τιμητική πρόταση από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα, την οποία αποδέχτηκα με χαρά. Νιώθω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επαναπροσδιορίσουν τα κόμματα τη σχέση τους με την κοινωνία. Είναι αναγκαία η επικαιροποίηση της σχέσης αυτής και η επανένωση με την κοινωνία. Χρειάζεται να πείσουμε την κοινωνία και να επαναφέρουμε την πολιτική σκέψη και τον πολιτικό λόγο. Γίνονται επικίνδυνα τα φαινόμενα αποπολιτικοποίησης. Πρέπει να κάνουμε τον πολίτη να δει την πολιτική αλλιώς. Αυτό άλλωστε είναι και το σύνθημά μου” είπε ο κ. Κυριάκος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: “Πρέπει να πείσουμε ότι οι πολιτικοί και η πολιτική δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μεγάλο διάστημα εσωστρέφειας, εν μέρει δικαιολογημένης γιατί έπρεπε να αναλύσει τα αίτια της κατάρρευσης των ποσοστών του. Ήρθε η ώρα ωστόσο, να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Το ΚΙΝΑΛ είναι μια παραδοσιακή, μεγάλη, καθαρή πολιτική δύναμη, η μεγαλύτερη και η πιο υπεύθυνη πολιτικά παράταξη που έχει αναδείξει η μεταπολίτευση. Το αίσθημα φόβου και ντροπής του κόσμου να λέει ότι είναι ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε όλη την αντιμνημονιακή οργή. Παρακάναμε αυτοκριτική και ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει» σχολίασε ο κ. Κυριάκος, εκτιμώντας ότι το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα στις εκλογές θα είναι διψήφιο.

Ο κ. Κυριάκος δεσμεύτηκε εάν εκλεγεί βουλευτής για “ανοιχτά” πολιτικά γραφεία και συνεχή επαφή με τον κόσμο, ενώ υπογράμμισε πως θα εργαστεί ώστε η Θεσσαλονίκη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της και να αναπτυχθεί.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πόλη πρότυπο. Πρόκειται για την πόλη με τα πιο πολλά προοδευτικά ρεύματα τα οποία είναι καταπιεσμένα από τα πιο σκληρά συντηρητικά «καπάκια». Πρέπει η πόλη να πετάξει από πάνω της αυτά τα καπάκια» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να επενδύσει σε αυτά τα ρεύματα: σε νέα «φρέσκα» μυαλά και ανθρώπους που έρχονται για να σπουδάσουν στα καλύτερα κατ’ εμέ πανεπιστήμια της Ελλάδας και να δημιουργήσει ανάπτυξη γύρω από αυτόν τον κόσμο. Για παράδειγμα, πρέπει να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις, ώστε να απορροφούν τους κορυφαίους των πανεπιστημίων σε διάφορους κλάδους. Πρόκειται για πολιτικές ανέξοδες οι οποίες όμως θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης» είπε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πόλη έχει ανάγκη από έναν καινούριο στρατηγικό αστικό σχεδιασμό και έφερε ως παράδειγμα την δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. «Η Θεσσαλονίκη έχει πολλούς χώρους και πολλά πρόσωπα. Έχει όμως και ένα κομμάτι που παραμένει αναξιοποίητο. Πρόκειται για τη δυτική είσοδο της πόλης, για την οποία χρειάζεται ένας οραματικός επανασχεδιασμός με συνεργασία όλων των φορέων» σχολίασε. Και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να βρούμε τις λύσεις εκεί που οι άλλοι συνήθως βρίσκουν προβλήματα και να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

Αναφερόμενος τέλος, στην υποψηφιότητα του σημείωσε ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι γύρω από αυτή συσπειρώνονται άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και διάφορους πολλούς πολιτικούς χώρους.